Výzkum změny klimatu urychlí aplikace DreamLab

Organizace: Nadace Vodafone

Popis výzvy

Zaměření programu

  • Nadace Vodafone nyní hledá partnery, kteří se zabývají výzkumem vyžadujícím rozsáhlý výpočetní výkon pro analýzu dat o změně klimatu. Aby bylo možné se kvalifikovat, musí mít daná organizace existující výzkumný projekt zaměřený na klima, který je navíc technicky kompatibilní s aplikací DreamLab.
  • DreamLab funguje na principu kolektivního výpočetního výkonu vzájemně propojených chytrých telefonů a pomáhá tak mimo jiné týmu vědců na Imperial College v Londýně. 
  • Vědci již využili výpočty z aplikace k analýze vlastností více než 8 000 potravin a podařilo se jim tak identifikovat více než 110 protirakovinných molekul. Prostřednictvím výpočtů také zjistili, že pro léčbu nádorů jsou vhodná i stávající léčiva, která jsou nyní předepisována pro jiná onemocnění.
  • DreamLab pomáhá také s výzkumem nemoci covid-19 v rámci projektu Corona-AI. Usnadňuje analýzu kombinací existujících léků a molekul potravin s cílem zjistit, která vzájemná kombinace by mohla být účinná v boji proti tomuto koronaviru. Díky aplikaci se za pouhých šest měsíců podařilo přesně identifikovat molekuly s antivirovými účinky v běžných potravinách, jako jsou například jablka, zelí, brokolice nebo fazole. Očekává se, že další fáze bude dokončena již letos v prosinci a zjištění dosažená s přispěním aplikace DreamLab výrazně usnadní lékařům klinické testy.
Webové stránky programu: https://www.vodafone.com/vodafone-foundation/focus-areas/dreamlab-app#dreamlab-app-goes-green
Zaměření výzvy: Výzkum a vývoj
Cílová skupina: Učitelé, vědci
Místní působnost: Celá ČR, Evropská unie
Poslední aktualizace: 5.11.2021

Termíny uzávěrek a granty

Ukončené uzávěrky

Termín podávání žádostí: 30.11.2021

Vyhlašovatel

Nadace Vodafone

Náměstí Junkových 2
15500 Praha 5
(CZ) Czech Republic

+420 776 971 677

IČ: 27442268

Všechny výzvy vyhlašovatele (19)

Vzdělávání se Světem neziskovek

Chcete se na získání grantu připravit? Přijďte na náš kurz nebo využijte služeb našeho poradenství.

Konzultace projektových žádostí

Nevíte si rady s vypracováním žádosti? Chcete se zorientovat v možnostech finanční podpory vašeho projektu? Rádi vám pomůžeme, ozvěte se nám.

Šárka Pravdová
Péče o klienty Grantového diáře
+420 730 173 166

Potřebujete poradit? Napište nám!

Šárka Pravdová

Péče o klienty Grantového diáře

+420 730 173 166

Vyzkouším si Grantový diář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace